Reguli generale pentru calatoria cu avionul


 • Rezervarea si cumpararea biletului de avion

  1. rezervarea de locuri

   Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei de turism la bazele de date ale companiilor de transport aerian si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea pasagerilor.

   Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

  2. emiterea biletelor de avion

   Emiterea biletelor de avion rezervate si plata acestora se face conform conditiilor impuse de catre fiecare companie aeriana in parte. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre termenul pana la care rezervarea sa este valabila si sa se prezinte in termen pentru achitarea biletului, pentru a intra in posesia acestuia. Termenele pot fi schimbate oricand de companie, situatie in care agentia va anunta pasagerul despre modificare, fara a putea fi insa facuta raspunzatoare in vreun fel de catre acesta pentru o eventuala anulare.

  3. modalitati de plata

   Pasagerul poate plati biletul de avion in lei (Curs BNR + 2%) sau EUR pentru toate companiile internationale de transport aerian.

  4. preturile biletelor de avion

   Preturile biletelor de avion se calculeaza in mod dinamic in functie de diferite conditii impuse de companiile de transport aerian. Din cauza ca pretul unui bilet pentru o destinatie poate fi diferit in functie de perioada in care calatoriti, nr-ul de zile petrecut la destinatie, varsta dvs. sau clasa de confort, nu se pot publica niste tarife universal valabile pentru biletele de avion.

   De aceea ori de cate ori doriti sa calatoriti trebuie sa verificati tariful pentru biletul dorit consultand sistemul de rezervari online.

   De asemenea, informatiile referitoare la reguli, cvare provin din comunicarile scrise sau transmise computerizat de catre companie, prin sistemele de rezervare centralizate sau direct de la agentie, au un caracter continuu, modificarile pot fi permanente, drept pentru care ele nu pot fi traduse si publicate in vreun inscris.

   Pretul oricarui bilet de avion presupune conditii, reguli si restrictii speciale aplicabile calatoriei la care se refera documentul respectiv in mod special. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre aceste reguli inainte de a cumpara respectivul bilet. Dupa cumpararea biletului se considera ca pasagerul a luat la cunostinta despre toate aceste reguli, el nu mai poate pretinde ca nu a fost informat, odata ce a intrat in posesia biletului de avion.

  5. asigurarea medicala

   Legislatia romana prevede ca orice cetatean roman care doreste sa calatoreasca in afara granitelor tarii sa detina asigurare medicala valabila pe toata perioada calatoriei.

   • Asigurarea medicala se poate face la orice agentie de turism sau chiar la aeroport
   • Pretul ei este in functie de nr-ul de zile al calatoriei.


 • Drumul spre aeroport
  1. de acasa
   cu masina personala sau cu o companie de taximetre

  2. de la hotel
   cu masina hotelului speciala pentru transportul clientilor la
   aeroport

  3. cu masina personala
   daca o lasati in aeroport pana la intoarcere trebuie parcata in
   locurile speciale amenajate pentru parcare.

  4. cu transportul in comun
   pentru Bucuresti veti folosi masina speciala pentru transportul spre aeroportul Otopeni. • In aeroport
  1. timpul necesar pentru imbarcare
   prezentarea la zbor se face cu minim 1 ora si 30 minute inainte de imbarcare.

  2. informatii de ultima ora despre zbor
   aceste informatii le primiti de la biroul de informati situat in aeroport.
   Se pot referi la :
   • ora exacta a decolarii avionului
   • daca avionul va avea intarziere
   • la ce ora ajungeti la destinatie

  3. Bagajul de mana
   Bagajele care pot fi luate in avion au urmatoarele dimensiuni 55*35*25 cm. Daca angajatii companiei aeriene care efectueaza acest zbor sau personalul avionului vor considera ca acesta reprezinta un posibil impediment pentru siguranta sau pentru confortul dvs. bagajul va fi luat si incarcat ca bagaj de cala.
   Nu puneti niciodata in bagajul de cala obiecte de valoare, bani, medicamente, documente importante sau bijuterii. Ar fi bine daca transportati numai lucrurile necesare calatoriei. Companiile aeriene transporta milioane de bagaje in toata lumea si este inevitabil ca din cand in cand bagajele sa nu soseasca la timp.

  4. Anumite obiecte sunt interzise in avion
   Este vorba de obiectele ascutite sau care pot fi transformate in diferite arme: cutit, foarfeca, spray paralizant, in general obiecte contondente si explozibile.

  5. Greutatea maxima a bagajelor
   In functie de destinatia dvs., greutatea maxima a bagajelor poate fi:
   • pentru Europa - 20 kg/pers.(clasa Economy)
   • pentru USA/Canada - 32 kg/pers (23 kg gratis iar restul de pana la 32 kg se plateste excedent de b agaj in functie de fiecare companie).

  6. Bagajele trebuiesc personalizate
   pentru ca este posibil ca in acelasi avion sa fie multe bagaje care au un design aproximativ la fel sau identic, personalizati bagajul dvs., adaugand o eticheta cu numele dvs. • La imbarcarea in avion

  La imbarcarea in avion trebuie sa aveti la indemana urmatoarele documente:
  • pasaportul dvs.
  • biletul de avion
  • si asigurarea medicala.

  De asemenea, legislatia in vigoare prevede sa aveti asupra dvs. o suma de bani necesara pentru toata perioada calatoriei, dupa cum urmeaza: 50 euro / zi pentru tarile foste socialiste, sau 100 euro / zi pentru tarile vest-europene. Puteti avea asupra dvs. si carduri bancare de credit sau debit. • In avion

  1. ocupa locul specificat pe bilet
   In clipa prezentarii biletului la check-in, iti va fi specificat un loc in avion pe care va trebui sa-l respecti, si pe care nu il poti schimba pana la destinatie.

  2. asculta cu atentie indicatiile date de pilot si de stewardeza pentru decolare si aterizare
   Dupa ocuparea locului in avion vei primi niste indicatii din partea stewardezei, care se refera la masurile de securitate in cazul unui eveniment neprevazut. Aceste indicatii vor trebui respectate pentru o calatorie fara probleme. • In cazul pierderii bagajului

   In cazul in care ajungeti la destinatie si nu gasiti bagajul in aeroport, va trebui sa va indreptati spre biroul special amenajat in cadrul aeroportului respectiv, unde veti depunde o plangere in acest sens.
   Desi nu este un lucru frecvent, se poate intampla ca bagajul dvs. sa fie ratacit, mai ales cand ati parcurs un zbor cu escala care a necesitat transportarea bagajului dvs. dintr-un avion in altul.
   In general, daca bagajul dvs. este ratacit, va trebui sa va asteptati la cel putin 24h, pana cand acesta va ajunge din nou in posesia dvs. Persoana responsabila de la aeroport va va solicita toate metodele prin care va poate contacta, iar bagajul dvs. va fi livrat la hotelul sau adresa unde veti locui in orasul resectiv.

   Trebuie sa mai stiti si faptul ca in toate cazurile de intarziere, distrugere sau pierdere a bagajelor sau a continutului acestora companiile aeriene au o raspundere limitata de 20 USD/kilogram/bagaj. De asemenea au raspundere limitata si in cazul conexiunilor pierdute, a intarzierilor sau anularii unor zboruri.
 •  


  Program de lucru
  rezervari bilete de avion:
  Luni-Vineri 9:30-18:00


  Copyright © Bilete de avion AirTickets.ro - 2011 ROL Online Network S.A. - Termeni si conditii de utilizare - ANPC