Intrebari frecvente

Ce este AirTickets.ro?

  Site-ul AirTickets.ro este primul site din Romania ce permite rezervarea online de bilete de avion, pe orice ruta si folosind orice companie aeriana.
  Site-ul a fost lansat in septembrie 2002, de catre compania ROL Online Network S.A..
Cum functioneaza AirTickets.ro?

  AirTickets.ro este un instrument extrem de usor de utilizat: in caseta din prima pagina a site-ului trebuie sa introduceti destinatia dumneavoastra si datele de plecare si de sosire ale calatoriei si la apasarea butonul CAUTA sistemul va afisa o lista cu tarifele biletelor de avion in functie de locurile disponibile.

  Exista doua tipuri de cautari posibile: in functie de valabilitate si in functie de preturi. La afisarea primei optiuni vi se vor afisa tarifele biletelor de avion, in functie de locurile disponibile la acel moment. Cele mai mici tarife vor fi afisate primele. Atunci cand cautati in functie de pret, vi se vor afisa initial cele mai mici preturi din sistem pentru destinatia aleasa, urmand ca ulterior sa verificati restrictiile fiecarui tarif si daca exista locuri disponibile.

  In cazul in care doriti sa setati anumite optiuni suplimentare pentru calatoria dumneavoastra, alegeti "mai multe optiuni" si veti ajunge intr-o pagina unde puteti alege clasa de calatorie (Economy, Business sau First), numarul pasagerilor in functie de varsta fiecaruia sau linia aeriana cu care doriti sa calatoriti.


Cum fac o rezervare online?

  Din lista de tarife afisate, alegeti cea mai potrivita varianta pentru dumneavoastra, apoi apasati butonul BOOK. In acel moment rezervarea dumneavoastra este procesata, si vi se vor cere datele personale: numele complet, seria pasaportului, adresa de e-mail si numarul de telefon.

  Ulterior, veti fi contactat telefonic de catre operatorul AirTickets, care va confirma cu dumneavoastra inca o data datele calatoriei si va efectua rezervarea finala.
  In cazul in care operatorul AirTickets nu va putea lua legatura cu dumneavoastra prin e-mail sau telefon, rezervarea dumneavoastra va fi anulata.


Cum platesc?

  Pentru plata online prin card bancar trebuie sa transmiteti agentiei numele posesorului de card CNP-ul si adresa, in baza acestor date veti primii o factura proforma cu un link care va va duce direct la pagina de plata online. Acceptam in acest moment toate tipurile de carduri: Visa, MasterCard, American Express, Dinner's Club si JCB. Odata confirmata plata online, veti intra imediat in posesia codurilor rezervarilor efectuate.

  De asemenea, exista si metode alternative de plata: puteti plati si cash la biroul nostru, in conturile noastre la orice sucursala BRD, sau prin transfer bancar de la orice alta banca. Conform legislatiei din Romania, platile care depasesc valoarea de 5.000 lei nu se pot incasa cash ci trebuie facute prin banca, prin ordin de plata.

  Conturile noastre sunt:
  Banca: BRD
  Cont LEI - RO30 BRDE 441S V592 0202 4410
  Cont EURO - RO57 BRDE 441S V592 0245 4410
  Cod SWIFT: BRDEROBU

  Pentru plata in lei cursul va fi BNR PLUS 2%.Cum primesc biletul?

  Biletele de hartie se expediaza gratuit prin curier rapid pe teritoriul Romaniei. Timpul de livrare este de aproximativ 24 de ore de la confirmarea platii biletului in contul ROL ONLINE NETWORK SA.

  In cazul in care biletul pemite, acesta se poate emite electronic, imbarcarea facandu-se pe baza actului de identitate. La emitere veti primi prin e-mail un link al site-ului de unde puteti imprima itinerariul si structura tarifara a biletului. Un caz special este cel al companiei British Airways care are ca mod implicit de emitere a biletelor electronic, numai la cerere si contra cost se pot emite bilete de hartie.


Sunt din strainatate. Cum cumpar bilete de avion pentru rudele din Romania?

  Daca locuiti in afara Romaniei si doriti sa cumparati bilete de avion pentru rudele sau cunostintele din Romania, acest lucru este posibil intr-un mod foarte comod pentru ambele parti. Dumneavoastra puteti alege cea mai buna varianta de calatorie, iar plata o veti face in contul nostru bancar in EURO numai din Romania.

  Dupa ce primim confirmarea platii de la dumneavoastra, in maxim 24 de ore biletele electronice se vor transmite pe mail.


Cum gasesc cel mai bun pret pentru o destinatie?

  Bilete de avion pot avea o multime de tarife, existand diferite reguli si restrictii impuse de companiile aeriene. Exista mai multe sfaturi pe care vi le putem da, astfel incat folosind sistemul nostru de rezervari online sa gasiti cele mai bune tarife pentru calatoria noastra.

  Consiliere online
  AirTickets.ro ofera si serviciul de consiliere online. Este suficient sa completati formularul din prima pagina a site-ului nostru, iar operatorul AirTickets va cauta pentru dumneavoastra cea mai buna oferta pentru destinatia specificata.

  Cautare automata
  Preturile numai pentru dus sau pentru dus-intors
  Preturile numai pentru dus sunt, de obicei, la jumatate din preturile cele mai mari pentru un drum dus-intors, care sunt valabile pentru un an. Biletele pentru dus-intors sunt de obicei mai ieftine decat biletele pentru dus. Verificati preturile pentru dus si pentru dus-intors chiar daca dumneavoastra calatoriti numai dus.

  Regula de Duminica
  Una dintre cele mai mici restrictii de pret este cerinta ca sejurul dumneavoastra sa includa macar o duminica petrecuta la destinatie. De exemplu, pentru un tur de la New York la Miami un pasager care zboara de marti pana joi poate plati 328 USD, dar un pasager al carui sejur include o duminica ar plati mai putin, doar 188 USD.

  Cumparare in avans
  Cele mai ieftine preturi cer de obicei plata inainte cu 7, 14 sau 21 de zile inainte de plecare. Trebuie sa retineti ca locurile pentru cele mai mici preturi sunt limitate. Cu cat mai devreme va planuiti calatoria cu atat mai multe sanse aveti sa obtineti un pret bun.

  Veti parcurge cele doua drumuri ale calatoriei cu aceeasi linie aeriana?
  Este importanta rezervarea ambelor drumuri la aceeasi linie aeriana. Daca alegeti diferite linii aeriene pentru dus si pentru intors se poate ca preturile sa nu fie afisate. Daca totusi obtineti un pret, acesta este posibil sa fie mult mai mare dacat pretul pe care l-ati obtine daca ati rezerva la aceeasi linie aeriana.


Al cui este acest site?

AirTickets.ro este un proiect al companiei ROL Online Network SA.

Compania a fost fondata in anul 2001, si ofera solutii IT profesionale pentru prezenta online, de la gazduire si design web pana la magazine virtuale si publicitate online. De asemenea, ROL Online Network S.A. detine portalul ROL.ro, unul dintre primele site-uri din Romania, care a castigat premiul "cel mai bun portal romanesc" la festivalul Internetics 2002.
 


Program de lucru
rezervari bilete de avion:
Luni-Vineri 9:30-18:00


Copyright © Bilete de avion AirTickets.ro - 2011 ROL Online Network S.A. - Termeni si conditii de utilizare - ANPC